Festival znanosti – ZNANSTIVAL

V okviru Znanstivala, ki se je letos že trinajstič odvil na ljubljanskih ulicah, smo se 28. in 29. maja 2022  predstavili tudi Znanstveniki proti plastiki– skupina raziskovalcev,  ki delujemo na Kemijskem inštitutu. 

Tridnevni festival, ki je namenjen spodbujanju radovednosti in ustvarjalnosti ter promociji izobraževanja in znanosti, obiskovalcev tudi letos ni pustil ravnodušnih. Radovednost obiskovalcev, predvsem tistih najmlajših smo na dogodku Vrt Eksperimentov Znanstveniki proti plastiki pritegnili z izdelovanjem  biomolekularnih cukrčkov različnih okusov, ki so narejeni v manj kot  minuti. Tako smo na neposreden način prikazali primer uporabe biomateriala iz alg, ki ga sicer že spretno uporabljamo tudi na drugih področjih, kot je npr.: pakiranje, kozmetika in moda. Obiskovalci so bili povabljeni, da si cukrčke izdelajo tudi sami ter si jih pobarvajo s svojimi najljubšimi barvami, nato pa jih seveda tudi okusijo.

Čeprav so bombončki hitro končali v želodcih, pa so obiskovalci s seboj ponesli glavne vrednote naše raziskovalne skupine, ki jih bodo, vsaj tako upamo, spremljale v njihovem vsakdanjem življenju.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.