Okrogla miza: KAKŠNE OBLIKE JE TRAJNOST?

7. junija 2022 je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju z Združenjem Manager potekala okrogla miza z naslovom: Kakšne oblike je tajnost?

V razpravi so sodelovali: Ivo Boscarol (Pipistrel), Andrej Bergant (Petrol), Matej Čer (Avant car), Cas Lachaert (Ikea Slovenija), Dušan Lukič (Porsche Slovenija/MOON) in izr. prof. dr. Blaž Likozar (Kemijski inštitut). Pogovor pa je vodila Nina Langerholc Čebokl, svetovalka za organizacijsko oblikovanje ter podpredsednica Sekcije mladih managerjev pri Združenju Manager.

Govorci so se strinjali, da je dandanes pomembno, da ima podjetje trajnostno strategijo, še bolj pomembno pa je, da jo je sposobno realizirati. Še več, trajnost je treba ponotranjiti in skoznjo iskati nove rešitve, saj imajo le trajnostne rešitve možnost obstoja v prihodnje.  Predstavili so izzive in kompromise, ki jih prinaša trajnost v podjetništvo na podlagi lastnega primera ter opisali primere dobrih inovativnih praks pri vrhunskem oblikovanju trajnostnih produktov.

V okviru okrogle mize smo se predstavili tudi Znanstveniki proti plastiki z razstavo Refashion, avtorice Petre Jerič, ki je nastala v sodelovanju Naravoslovnotehniške fakultete in Kemijskega inštituta. Razstava je zasnovana na inovativnem konceptu oblačil in modnih dodatkov, narejenih iz trajnostnih biopolimernih materialov.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.