Finalistka tekmovanja znanstvenih presežkov v letu 2022 na področju umetnosti in znanosti- Falling Walls

Z velikim veseljem sporočamo, da je članica naše skupine Znanstvenikov proti plastiki, Petra Jerič, postala finalistka mednarodnega tekmovanja Falling Walls v kategoriji Umetnost in znanost. Falling Walls je edinstveno središče, ki povezuje znanost, podjetništvo in družbo.  Že od leta 2009 organizira konference, kjer se predstavijo le najbolj ambiciozne in napredne zamisli.

Petrina ideja z naslovom Refashion predstavlja novo generacijo “občutljivih” oblačil za uporabo v visoki modi. Tradicionalni materiali so nadomeščeni z naravnim biopolimernim materialom pridobljenim iz agrikulturnih odpadkov,  pri čemer se ohranja  estetika, dotik in funkcija oblačila. Dodatna vrednost oblačil je njihovo personalizirano oblikovanje, glede na  uporabnikove čutne potrebe.  Materialov se ne da le čutititi in videti, ampak se jih lahko tudi vonja, kar izboljšuje uporabnikovo fizično in kognitivno predstavo. Materiali so  vodoodbojni, se dajo reciklirati in biorazgraditi.

Z veseljem bomo dogajanje spremljali še naprej in držali pesti, da se Petri uspe uvrsti v naslednji krog.

Petra in njeno pedhodnje delo na področju znanosti in umetnosti. 

Moda

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.