Dogodek: EKODIZAJN V KROŽNEM GOSPODARSTVU IN ZELENI PREHOD SLOVENSKEGA TURIZMA

V sredo, 30. 11. 2022, se bo v Hotelu City Maribor odvil dogodek z naslovom Ekodizajn v krožnem gospodarstvu in zeleni prehod slovenskega turizma. Dogodek je namenjen predstavitvi pregleda stanja in vizij krožnih rešitev in prenosu znanja preko ekodizajna v turistični sektor in poteka drugo leto zapored tokrat v soorganizatorstvu Znanstveniki proti plastiki – KEMIJSKI INŠTITUT, SRIP Krožno gospodarstvo in SRIP Trajnostni turizem v sodelovanju s CLIMATE-KIC.

Na dogodku se boste lahko udeležili zanimivih predavanj. Ladeja Košir Godina iz Inštituta za krožno gospodarstvo Circular Change, nam bo predstavila trajnostna in krožna načela med teorijo in prakso v predavanju z naslovom Kako “živeti” turizem v novi realnosti in preživeti?

Organizirani bosta tudi dve okrogli mizi. Prvo z naslovom Uporaba ekodizajna v krožnem gospodarstvu bo vodil dr. Uroš Novak iz Kemijskega Inštituta. O temi bodo razpravljali: Ladeja Košir Godina iz Circular Change, dr. Igor Karlovits  iz Inštituta za celulozo in papir, dr. Annamaria Vujanović iz Univerze Maribor, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Nataša Gerič Pal in David Radonjič iz Goričkih Iž, Evitel d. o. o. Na drugi okrogli mizi z naslovom Vrzeli prehoda v krožni turizem bodo o temi razpravljali Nataša Hočevar iz Slovenske turistične organizacije, Petra Medved Djurašinović iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Dominika Žagar iz Kimi d. o.o., Nina Pader iz Thermana d.d. ter Maja Rijavec iz Smetumet. Drugo okroglo mizo bo vodila Jana Apih iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.

V nadaljevanju se bo odvila tudi povezovalnica idej, kjer bodo start-upi, mlada podjetja in kmetije predstavili poslovne priložnosti za turizem.

 

Dogodek EKODIZAJN V KROŽNEM GOSPODARSTVU IN ZELENI PREHOD SLOVENSKEGA TURIZMA  predstavlja edinstveno priložnost, da predstavite svoje rešitve ekodizajna turističnemu sektorju in širše. Za sledenje načelom zelene transformacije slovenskega turizma je sinergija s krožnim gospodarstvom in koncepti ekodizajna zelo pomembna zato vas vabimo, da delite vaše rešitve/ideje/projekte z nami na dogodku.

V prijavi opišite svojo rešitev/idejo/projekt, ki bi jo želeli predstaviti na dogodku, vaš opis bo tudi vključen v agendo in bo distribuiran do (100+) udeležencev dogodka in širše preko omrežij SRIPT, Znanstveniki proti plastiki in SRIP-KG .

Predstavitev na dogodku bo v obliki predstavitve v živo (5 min) in tudi na zunanjem prostoru, če imate izdelke. Namen povezovalnice je promovirati predvsem Start-upe, kmetije in mlade podjetnice ter mlade podjetnike iz raziskovalnega sektorja, ki kreirajo trajnostne rešitev in storitve za zeleni prehod Slovenskega turizma. Na voljo bo tudi prostor za prikaz produkot, kjer med odmori lahko že izkoristite priložnosti za mreženje, nadalje lahko v Open endu (po 16 uri) še naprej mrežite saj bo na voljo spremljevalni program s prigrizki in pijačo.

Vljudno vabljeni!

PRIJAVA in PROGRAM

V prvi Povezovalnici 2021 smo pomagali vzpostaviti več poslovnih povezav in preko prodanih storitev turističnemu sektorju pokazali, da je povezovanje potrebno.

Povezavo do dogodka v letu 2021 lahko najdete tukaj.

 

Organizatorji in podporniki

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.